Osobni račun

Info linija:   0800 0099
Email:   mojfond-omd@azfond.hr

Promijenjen sastav Nadzornog odbora AZ obveznog mirovinskog fonda

17.12.2014.


Za nove clanove Nadzornog odbora imenovani su dr. Kay Muller i dr. Christoph Plein, a dr. Muller je postao novi predsjednik Nadzornog odbora umjesto gospodina Borisa Galica.

Gospodin Davor Pavlic, dosadasnji clan Nadzornog odbora AZ fonda, nastavlja dosadasnji mandat, a gospoda Zrinka Galic i gospodin Boris Galic prestaju biti clanovi Nadzornog odbora. 

Prva sjednica Nadzornog odbora Allianz ZB drustva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom u novom sastavu odrzana je 15. prosinca 2014. godine. Za predsjednika Nadzornog odbora tom je prilikom izabran dr. Kay Muller.

Novi clanovi Nadzornog odbora dolaze iz Allianz Grupe unutar koje su iskustvo i karijere gradili na projektima usko vezanim uz upravljanje imovinom, korporativno upravljanje i projekte mirovinskih programa.

Dr. Kay Muller je glavni direktor za strategiju regije Srednja i Istocna Europa u Allianz SE, i clan Izvrsnog odbora za Srednju i Istocnu Europu zaduzen za bankarstvo, banko osiguranje, mirovinske sustave, spajanja i preuzimanja te investicije. 
Nakon zavrsenog studija s podrucja financija i medunarodne ekonomije, Sveucilista u Munsteru, stekao je titulu CFA (Chartered Financial Analyst) te doktorirao na Sveucilistu u Munchenu na temu "Private Equity Partnerships".

Dr. Christoph Plein je clan investicijskog odbora Allianz Investment Management SE i glavni investicijski direktor za brzorastuca trzista s imovinom pod upravljanjem od preko 50 milijardi eura. 
Nakon stjecanja MBA diplome Sveucilista u Regensburgu, doktorirao je na Institutu za osigurateljske znanosti istog sveucilista.

Uprava AZ fonda zahvaljuje se dosadasnjoj clanici Nadzornog odbora gospodi Zrinki Galic na velikom doprinosu rezultatima AZ fonda u proteklih nekoliko godina. Uprava AZ fonda posebno se zahvaljuje gospodinu Borisu Galicu na visegodisnjem doprinosu rezultatima AZ fonda kao predsjedniku Nadzornog odbora i predsjedniku Investicijskog odbora AZ fonda.

Izvor: AZ fond