Kristijan Buk

Kristijan Buk, predsjednik Uprave AZ d.o.o. društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima.

Rođen je 1972. u Rijeci. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta, profesionalnu karijeru započinje u Croatia Line d.d. Rijeka. Prelaskom u ADRIA osiguranje d.d. Pula na mjesto financijskog direktora, stječe adekvatna znanja iz raznih područja poslovanja osiguravajućeg društva.

Nakon preuzimanja ADRIA osiguranja d.d. od strane Grawe Hrvatska d.d., 2001. godine postaje voditelj Službe financija i općih poslova, a krajem 2004. godine prelazi na poziciju voditelja Odjela kontrolinga te istovremeno postaje prokurist društva.

Sredinom 2005. godine prelazi u Allianz Zagreb d.d. na poziciju direktora Sektora za kontroling i upravljanje imovinom, a 2007. postaje članom Uprave za financije. U 2008. godini postaje  predsjednik Nadzornog odbora Allianz ZB d.o.o društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima te tu funkciju obnaša do 2015. godine, a položio je i ispit za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondom. 2011. godine imenovan je voditeljem Radne skupine za solventnost i adekvatnost kapitala Solvency II, koja djeluje pri Hrvatskom uredu za osiguranje, te na poziv Ministarstva financija 2012. godine sudjeluje u izradi prijedloga Zakona o osiguranju.

U travnju 2017.godine imenovan je predsjednikom Uprave AZ d.o.o., društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima.