Novosti

Objedinjeno upravljanje AZ obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima

Objedinjeno upravljanje AZ obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima

Nastavi čitati

Rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga

Nastavi čitati

Obavijest o pravilima postupanja koje AZ d.o.o. društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima provodi u svrhu zaštite osobnih podataka članova

Pravila postupanja koje AZ d.o.o. društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima provodi u svrhu zaštite osobnih podataka članova.

Nastavi čitati

Valamar Riviera potpisala ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hotela Makarska

Poreč, 04.04.2018. - Valamar Riviera potpisala je danas s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) ugovor o prodaji i prijenosu 621.086 dionica Hotela Makarska d.d. po ukupnoj cijeni od 172,7 milijuna kuna. Nakon plaćanja ugovorne cijene i prijenosa dionica, Valamar Riviera će steći ukupno 55,48% temeljnog kapitala i prevladavajući utjecaj u Hotelima Makarska.

Nastavi čitati

Objavljeni novi statuti AZ obveznih mirovinskih fondova

Sukladno odredbama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima (dalje u tekstu: Zakon), Uprava Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, usvojila je dana 28. veljače 2018. godine, odluku o izmjenama i dopunama Statuta AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije A, AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije B i AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije C. Razlog navedene izmjene jest promjena visine naknade koja se plaća depozitnoj banci.

Nastavi čitati

Valamar Riviera predala obvezujuću ponudu za društvo Hoteli Makarska d.d. i najavila zajedničko djelovanje s AZ obveznim mirovinskim fondovima

Valamar Riviera dostavila je danas Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d.. U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija.

Nastavi čitati

AZ , Erste Plavi i OT Logistics potpisali međudioničarski ugovor o suradnji u Luci Rijeka

AZ i Erste Plavi mirovinski fondovi, kao institucionalni investitori u Luku Rijeka, i tvrka OT Logistics potpisali su međudioničarski ugovor o suradnji s ciljem daljnjeg razvoja društva.

Nastavi čitati

Nova Uprava AZ obveznih mirovinskih fondova

Dosadašnja Uprava AZ Fonda, Dinko Novoselec i Davor Doko svoju će karijeru nastaviti izvan AZ fonda. U novu Upravu AZ Fonda imenovani su Kristijan Buk kao predsjednik i Mario Staroselčić kao član Uprave AZ obveznih mirovinskih fondova.

Nastavi čitati

Obvezni mirovinski fondovi u 2016. godini svojim su članovima zaradili preko 5 milijardi kuna

Upravljajući imovinom od preko 84 milijarde kuna, i u protekloj godini, obvezni mirovinski fondovi ostvarili su visoke prinose. Tako je prosječni prinos fondova kategorije A iznosio 11,80 posto, kategorije B 6,94 posto i kategorije C 7,43 posto.

Nastavi čitati

AZ obvezni mirovinski fond vlasnik je 8 posto društva Liburnia Riviera Hoteli d.d.

AZ obvezni mirovinski fond danas je uložio 82 milijuna kuna u kupnju 7,89 posto društva Liburnia Riviera Hoteli d.d. te time značajno povećao dosadašnji udjel u kompaniji. Ovim ulaganjem AZ je dodatno povećao izloženost portfelja odabranim domaćim turističkim kompanijama.

Nastavi čitati

Prihvaćena Valamarova ponuda za preuzimanje Imperiala Rab

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi u ovom zajedničkom investicijskom projektu vide veliki potencijal za daljnji razvoj turističke ponude na otoku Rabu kao jedne od vodećih hrvatskih turističkih destinacija.

Nastavi čitati

AZ obvezni mirovinski fond kupio 4 posto Atlantic Grupe d.d.

AZ obvezni mirovinski fond uložio je 108 milijuna kuna u kupnju gotovo 4 posto tvrtke Atlantic Grupa d.d.i time povećao svoj udio na više od 8 posto. Ovim ulaganjem AZ fond postao jedan od najvećih institucionalnih investitora u kompaniju.

Nastavi čitati

AZ obvezni mirovinski fondovi ulozili 178 milijuna kuna u dokapitalizaciju Podravke i Luke Rijeka

Kroz procese dokapitalizacije, AZ obvezni mirovinski fondovi postali vlasnici 15% Luke Rijeka i povecali vlasnistvo u Podravci na 12%

Nastavi čitati

AZ obvezni mirovinski fond u 2014. godini ostvario prinos od 11,37%

Investicijski tim AZ-a svojim je clanovima od pocetka rada pa zakljucno s krajem 2014. godine ostvario prosjecni godisnji prinos od 6,05% ili 3,63% iznad inflacije.

Nastavi čitati

Promijenjen sastav Nadzornog odbora AZ obveznog mirovinskog fonda

Za nove clanove Nadzornog odbora imenovani su dr. Kay Muller i dr. Christoph Plein, a dr. Muller je postao novi predsjednik Nadzornog odbora umjesto gospodina Borisa Galica.

Nastavi čitati

Arhiva

AZ obvezni mirovinski fond udvostrucio vrijednost obracunske jedinice

Investicijski tim AZ-a svojim je clanovima udvostrucio vrijednost obracunske jedinice fonda, sto znaci da je na uplacenu kunu clana fonda na pocetku rada fonda - zaradio jos jednu.

Nastavi čitati