Osobni račun

Info linija:   0800 0099
Email:   mojfond-omd@azfond.hr

AZ , Erste Plavi i OT Logistics potpisali međudioničarski ugovor o suradnji u Luci Rijeka

18.09.2017.


AZ i Erste Plavi mirovinski fondovi,  kao institucionalni investitori u Luku Rijeka, i  tvrka OT Logistics potpisali su međudioničarski ugovor o suradnji s ciljem daljnjeg razvoja društva.

U petak, 15. rujna 2017. godine, Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, Erste društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i tvrtka OT Logistics iz Poljske,  potpisali su međudioničarski ugovor kojim reguliraju suradnju u društva Luka Rijeka d.d.
AZ i Erste mirovinski fondovi, kao institucionalni investitori i  tvrtka OT Logistics u ovom projektu vide vrlo dobru priliku za ostvarivanje zajedničkih ciljeva, a koji su  dugoročno ulaganje u razvoj i jačanje Luke Rijeka te ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata.

AZ i Erste mirovinski fondovi kao dioničari Luke Rijeka, ovim ulaganjem očekuju ostvarivanje optimalnih prinosa za članove svojih fondova.
Poljska tvrtka OT Logistics s više od 70 godina iskustva, zajedno s ostalim tvrtkama  OT Logistics Grupe najveći je upravitelj lukama u Poljskoj i južnom Baltičkom moru te lider u unutarnjem vodnom transportu, od Kaliningrada u Rusiji do luka u Njemačkoj i Nizozemskoj. Od 2013. godine dionice tvrtke OT Logistics izlistane su na Varšavskoj burzi.

 

Izvor: AZ fond