Osnivači

Allianz New Europe Holding GmbH dio je Allianz grupe koja je najveća europska i jedna od vodećih svjetskih osiguravajućih kuća, ali i jedna od najvećih i najcjenjenijih svjetskih financijskih institucija sa stogodišnjom tradicijom poslovanja. Na globalnoj razini Allianz je prisutan u više od 70 zemalja svijeta i ima 78 milijuna klijenata

Jedna od glavnih aktivnosti Allianza na globalnoj razini je upravljanje imovinom, a veliki udio zauzima upravljanje mirovinskim fondovima.

Allianz New Europe Holding GmbH sa sjedištem u Beču, vlasnik je 51% Allianz ZB d.o.o,. društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.

Zagrebačka banka - vodeća banka u Hrvatskoj

Zagrebačka banka započela je s poslovanjem još davne 1914. pod imenom Gradska štedionica, a od 1977. godine posluje kao Zagrebačka banka .

Od samog je početka predvodnik razvoja financijskog tržišta u Hrvatskoj, a danas je Zagrebačka banka vodeća banka u Hrvatskoj po kvaliteti svojih proizvoda i usluga, tehnološkoj inovativnosti i broju klijenata s kojima posluje.U Hrvatskoj posluje s više od 60 tisuća korporativnih klijenata i više od 1,6 milijuna građana.

Kao članica UniCredit Grupe, od ožujka 2002. godine, jedne od najuspješnijih financijskih grupacija u Europi, Zagrebačka banka  je i jedna od vodećih banaka u Srednjoj i istočnoj Europi (CEE). Zauzima četvrtinu aktive hrvatskoga bankarskog sektora

Zagrebačka banka d.d. vlasnik je 49% Allianz ZB d.o.o., društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.